Într-o buna zi, un negustor şi-a trimis fiul să înveţe Secretul fericirii de la cel mai înţelept dintre oameni. Tânărul a rătăcit prin deşert timp de 40 de zile până a ajuns la un castel măreţ, situat pe vârful muntelui. Acolo trăia înţeleptul pe care îl căuta tânărul.

Spre surprinderea lui, în loc să găsească un om sfânt şi înţelept căruia toţi îi cereau sfatul, eroul nostru a intrat într-o încapere în care era mare vânzoleală: negustorii veneau şi plecau, oamenii sporovăiau pe la colţuri, o orchestră micută interpreta melodii încântătoare şi, pe lângă toate acestea, în incapere se afla şi o masă încărcată cu cele mai minunate şi gustoase feluri de mâncare din acea parte a lumii.

Înţeleptul vorbea cu toti şi tânărul a trebuit să aştepte preţ de două ore până când i-a venit şi lui rândul.

Cu o răbdare fără margini şi cu o deosebită atenţie, Înţeleptul a ascultat motivul vizitei băiatului. “Nu am însă timp în acest moment să îţi explic Secretul fericirii”, i-a spus. I-a sugerat însă tânărului să facă o plimbare primprejurul palatului şi să vină înapoi în două ore.

“Cu toate acestea, vreau să îţi cer o favoare”, a adăugat Înţeleptul, dându-i baiatului o linguriţă în care a turnat două picături de ulei. “Cât timp te plimbi, ia cu tine această linguriţă şi nu lăsa ca uleiul din ea să se verse.”

Tânărul a început să se plimbe în susul şi în josul scărilor palatului, cu ochii aţintiţi asupra linguriţei. După două ore, tânărul s-a prezentat din nou în faţa înţeleptului…..

Continuarea pe pagina de Facebook.